Ilmainen toimitus ja palautus!

Ilmainen toimitus ja palautus!

8.1.2017

Viiden ainesosan helpot ja halvat proteiinipatukat

Toiveuusinta! Tafferin vanhasta blogista kautta aikain suosituin teksti! Kymmeniä tuhansia lukukertoja kerännyt tee-se-itse proteiinipatukat! Kokkina Tafferin perustaja Otto, eli luvassa hätäsen miehen helppoa leivontaa :D


Kun on tiedossa kiireinen työviikko valmistaa maailman parhaita vetoremmejä tai viedä suomalaista vaatetuotantoa eteenpäin, nämä on helppo apu jaksamiseen.
Proteiinipatukat ovat etenkin liikkuvalle ja/tai laiskalle ihmiselle helppo ja nopea välipala nälän siirtoon kun on kauhea kiire, eikä ole jaksanut eväitä tehdä. Ei tarvitse etsiä mikroa, jossa ruokia lämmitellä eikä myöskään kantaa kaikenmaailma kippoja ja kuppeja. No mutta mitäpäs ne kaupan valmiit 2€ maksavat patukat sisältävät? Nopea vilkaisu: sorbitoli, väriaine, aromi, emulgointiaine...kaikenlaista jännää siis ja kyllähän ne sille monesti myös maistuu.


Homemade-patukka ohjeita on netti pullollaan ja perinteisestihän keittiössä vain oma mielikuvitus on rajana. Tässä tulee kuitenkin äärimmäisen helppo ja nopea tutustumisresepti itse tehtäviin proteiinipatukoihin.


Minun lisäkseni varmasti muutkin äijät viitsivät kyllä tämän verran leipoa! En todellakaan väitä että tämä olisi kaikkein paras ohje, mutta varmasti yksinkertaisimpia. Tällä ohjeella on tarkoitus kokeilla miten helppoa näitä ylipäätänsä on tehdä ja herätellä ajatuksia minkälaisia muunnelmia näistä voisi jatkossa tehdä. Ainesosia hurjat 4+1! Ei ole siis kovin paha homma.

Näillä määrillä tulee noin 10kpl 56g:n patukoita. Ei tarvitse montaa settiä tehdä ni on jo säästetty rahat mitkä voi shoppailla TAFFERin verkkokauppaan! Parasta!


  • 1,25dl Kaura/kookos -maito/-kerma
  • 200g Kaurahiutale
  • 85g Proteiinijauhe, maustettu
  • 150g Maapähkinävoi (mitä enemmän pähkinää ja vähemmän sokeria, aina parempi)
  • X rkl Hunajaa oman imelyyden mukaan ;)

1. Maito kulhoon. Jos käytät sellaista tavaraa mikä vaahtoutuu niin vaahdota. Tai jos on kiire niin ei tarvitse. Tai et omista vispilää.


2. Proteiinijauho maidon sekaan ja sekoita sileäksi. Tällä kertaa itse kokeilin suklaan makuista proteiinijauhetta, mutta kokemuksesta voin sanoa oman suosikkimaun olevan ehdottomasti vanilja!3. Lusikoi maapähkinävoi mukaan. Maapähkinävoissa on kauheasti eroa niin hinnassa kuin laadussa. Itse pyrin valitsemaan halvimman ja sen missä eniten pähkinöitä. Tällä kertaa Lidlistä löytyi luotto mättömerkki MCennedyn 450g pönttö vain 3,50€:lla.4. Kaurahiutaleet mukaan. Tässä vaiheessa homma menee tahmeaksi joten lusikka sivuun ja kädellä sekoittelut loppuun. Tässä vaiheessa voi maistaa massaa onko makeus riittävä. Ohjeessa on kaurahiutaleita sen verran reipas määrä, että itse lisään hunajaa kunnes maku miellyttää.5. Kippaa kulho leivinpaperille. Tee leivinpaperin avulla painelemalla taikinasta haluamasi muotoinen levy. Paperi kiinni ja patukat jääkaappiin minimissään muutamaksi tunniksi. Sitten vaan veitsellä levystä sen kokoisia paloja kun haluaa. Ja nyt viimeistään olet tajunnut, että mitään ei tarvitse lämmitellä tai paistella. Eri helppoa vai mitä!
6. Viimeisenä bonarikohtana. Nyt kun sitä kauramaitoa jäi melkein koko purkki jääkaappiin, niin ei muuta kuin patukoiden kyytipojaksi kahvit tulille ja kauramaitoa kokeilemaan kahvimaitona! Semmoinen vinkki siihen, että kauramaito kannattaa kaataa kuppiin ensin ja sen jälkeen vasta kahvi. Näin meille kertoi tuote-esittelijä kun vähän aikaa sitten kauramaitoon tutustuimme. :)Koko setti 560g, noin 10 patukkaa

2046kcal / P 140g / H 145g / R 95g


Ravintoarvot 56g patukka kohden:

204kcal / P 14g / H 14,5g / R 9,5gLoppuun vielä hintapohdintaa, koska sitähän tässä vaiheessa jo moni miettiikin. Maapähkinävoi-purkki maksoi siis tällä kertaa 3,50€. Siitä käytettiin ohjeessa noin yhden euron arvosta. Kauramaito maksoi 2€/litra ja sitä käytettiin 0,25€ arvosta. Proteiinijauhoa 1,5€ ja kaurahiutaleita 0,17€. Yhteensä siis 2,92€, eli patukkaa kohden hintaa tulee noin 0,30€. Sen verra siis halpaa hommaa, että kyllä näiden tekoon välillä voi muutaman minuutin uhrata!


Ja nyt kun rahaa jää säästöön jokaisesta välipalasta, niin tutustu meidän uudistuneeseen tuotevalikoimaan! Löytyy jokaiselle kokille ja syöjälle sopivat vaatteet ja treenivarusteet! ;)


-Otto

Näytä kaikki uutiset