Yli 200€ tilauksiin toimitus alkaen 0€!

Keskisuomalainen - Kaikki alkoi omista vetoremmeistä

Kaikki alkoi omista vetoremmeistä

Juttu julkaistu Keskisuomalainen-sanomalehdessä 7.12.2017. Kirjoittaja Shahin Doagu. 


Nyt jyväskyläläisen Taffer Finlandin tuotteita saa jo Englannista. Kohta ehkä myös Ruotsista. Valmistus on vielä Suomessa.

Kun jyväskyläläiset Otto Rosti, 27, ja Ira Mäkinen, 29, aloittivat urheiluvarusteita ja -vaatteita valmistavan Taffer Finlandin yrittäjinä vuonna 2014, pariskunta ei uskonut, että nelisen vuotta myöhemmin heidän tuotteitaan myytäisiin kotimaan lisäksi Isossa-Britanniassa.


Kaikki sai alkunsa melko vaatimattomissa olosuhteissa omassa keittiössä, kun kuntosalilla viihtyvä Rosti halusi valmistaa vetoremmit, jotka kelpuutti itselleen. Niinpä mies haki äitinsä ompelukoneen lainaan ja osti valmistukseen vaadittavat tarvikkeet. Siitä syntyi liikeidea, johon hän houkutteli puolisonsa mukaan.


- Nyt olemme tehneet jälleenmyyntisopimuksen brittiläisen urheiluyrityksen kanssa. Sillä on laaja verkkokauppa sekä Manchesterissa kaksi kivijalkamyymälää. Yritys myös maahantuo tuotteita, joten mahdollisuudet ovat laajaan jakeluun, Rosti sanoo.

Rostin suunnittelemat vetoremmit ovat Tafferin ykköstuote edelleen, sillä niitä myydään useita tuhansia joka vuosi. Matkan varrella tuotevalikoima on laajentunut muun muassa rannetuilla, urheilupussukoilla ja vaatteilla. Yritys hengittää verkkokaupalla, jonka kautta tuotteita on tilattu Etelä-Eurooppaa myöten. Nyt he käyvät neuvotteluita kahden ruotsalaisen kuntosalin kanssa tavoitteenaan saada jyväskyläläistä osaamista naapurimaahan.


Kuluneiden vuosien aikana Taffer on kuitenkin tullut tutuksi monelle salitreenaajalle ennen kaikkea kotimaassa. Yrityksellä on Suomessa 35 jälleenmyyjää, joista valtaosa on kuntosaleja ja loput urheilukauppoja.


- Vieläkin tuntuu hurjalta, kun kuntosalilla tulee vastaan meidän varusteita ja vaatteita käyttäviä ihmisiä. Se on kuin saisi työstään toisen palkan, pari hehkuttaa.
- Siksi ulkomaille laajentumista ei osaa käsittää.

Yrittäjillä on omien sanojensa mukaan ideapankki täynnä uusia tuotteita ja halua laajentaa entisestään maanrajojen yli. Omat eettiset periaatteet pakottavat silti toistaiseksi hellittämään kaasua. Taffer on kotimainen yritys, jonka tuotteet valmistetaan suomalaisista materiaaleista. Hinta voi tulla kuluttajille vastaan monissa maissa, sillä suomalaisesta työstä he eivät tahtoisi ainakaan vielä luopua.

- Kaikkien tuotteidemme valmistus on uniikkia käsityötä, jota tehdään Jyväskylässä ja Tampereella.

Toisaalta pienyrittäjän tuotantoerät ovat vielä tässä vaiheessa suhteellisen maltilliset, että moni valmistaja ei suostu tekemään yhteistyötä. Suomessa ei heidän mukaansa myöskään ole välineitä ja osaamista kaikkien tuotteiden tekemiseen.

- Esimerkiksi sellaiselle lippalakille, jota me haluaisimme, ei ole valmistajaa. Myös tiettyjen juomapullojen materiaalit pitäisi tuoda ulkomailta.

Mikäli tulevaisuudessa mielii laajemmin maailman markkinoille, ulkomaisten valmistajien mukaan ottaminen on väistämättä edessä. Yksi vaihtoehto onkin solmia tuotantosopimuksia paikallisten yritysten kanssa esimerkiksi Ruotsissa tai Virossa.

- Haluamme pitää kotimaisuudesta kynsin hampain kiinni. Voi kuitenkin olla, että jossain vaiheessa osa tuotannosta siirretään ulkomaille. Alkuperäisten tuotteiden, kuten vetoremmien, valmistuksen haluamme aina säilyttää Suomessa, Mäkinen vakuuttaa.


Taffer Finlandin kaikki tuotteet ovat paljasjalkaisten jyväskyläläisten Otto Rostin ja Ira Mäkisen kädenjälkeä.

- Me suunnittelemme kaikki tuotteemme itse ja valmistamme niistä myös ensimmäiset versiot ennen kuin teetämme alihankkijoilla isomman erän, Mäkinen sanoo.

Rosti on koulutukseltaan energiatekniikkainsinööri ja Mäkinen puolestaan tradenomi eli kummallakaan ei varsinaisesti ole koulutusta esimerkiksi ompeluun. Yrittäjät vakuuttavat, että kaiken voi oppia itse opiskelemalla ja harjoittelemalla.

- Mikä ei insinööriltä onnistuisi, Rosti kuittaa vitsaillen.

Vetoremmeistäkin tehtiin parikymmentä koekappaletta ennen kuin täydellinen lopputulos syntyi.

- Esimerkiksi yhden meidän t-paidoistamme suunnittelin niin, että laitoin pöydälle kolme lempipaitaani, joista jokaisesta poimin parhaat puolet. 

Somejulkkis-Seppo :) 


Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

TAFFER Oy:n sopimusehdot

Päivitetty 24.3.2024

Yleiset ehdot

Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan TAFFER Oy:n ja yhtiön verkkokaupan asiakkaiden välisessä kaupassa. TAFFER Oy:n verkkokauppa toimii osoitteessa taffer.fi. TAFFER Oy:llä on oikeus päivittää näitä sopimusehtoja yksipuolisesti ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia sopimusehtoja, jotka on luettavissa osoitteessa taffer.fi.

Yrityksen tiedot:

TAFFER Oy
PL 45
40101 Jyväskylä
Yritystunnus: FI26065742 

Rekisteröityessään asiakkaaksi osoitteessa taffer.fi asiakkaan tulee antaa kaikki pyydetyt tiedot totuudenmukaisesti. Mikä tietoihin tulee muutoksia, tulee asiakkaan päivittää tiedot TAFFER Oy:lle. Asiakkaan tulee käsitellä henkilökohtaisia tunnuksiaan huolellisesti ja siten, ettei kolmansilla ole pääsyä tunnuksiin. Kullakin asiakkaalla voi olla vain yhdet tunnukset. Asiakkaan henkilötietoja käsitellään TAFFER Oy:n tietosuojaselosteesta ilmenevällä tavalla. 

Alle 18-vuotiaat asiakkaat

Alle 18-vuotiailla asiakkailla tulee olla huoltajan etukäteen antama kirjallinen suostumus tilauksen tekemiselle. Suostumuksesta tulee käydä ilmi tilausnumero, asiakkaan ja tämän huoltajan henkilötiedot, huoltajan allekirjoitus sekä päiväys. 

Hinnat, toimituskulut ja toimitusaika

Hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät mahdollisia kuljetuskustannuksia. Mikäli hinnastossa on selkeä hinnoitteluvirhe, mikä asiakkaan tulee käsittää virheelliseksi, pidätämme oikeuden olla myymättä tuotetta virheellisellä hinnalla.

Toimituskulu alle 200 euron tilauksissa on alkaen 5,90 euroa. Yli 200 euron tilaukset Matkahuollon toimitustavalla ovat 0 euroa per lähetys. Postin kautta tilausten toimituskulut ovat 7,90 euroa per lähetys, kotiinkuljetuksen hinta on 11,90 euroa per lähetys.

Pyrimme toimittamaan tuotteet 1-3 arkipäivässä tilauksen vastaanottamisesta. Toimitusajat ovat arvioita.

Toimituskulun määrä

SUOMI
Alle 200 euron tilauksiin lisätään toimituskuluja 5,90 euroa
Yli 200 euron tilaukset Matkahuollon toimituksella 0 euroa
Postin toimituksella 7,90 euroa, Kotiinkuljetuksen hinta on 11,90 euroa

EU
Suomen ulkopuolelle kaikkiin EU-alueen tilauksiin lisätään toimituskuluja 9,90 euroa

MUU MAAILMA
Tällä hetkellä toimitamme ainoastaan EU:n sisällä.

Toimitusaika-arviot

SUOMI 2-4 arkipäivää
RUOTSI 3-7 arkipäivää
MUU EUROOPPA 6-10 arkipäivää

Toimitustavat Suomessa

Matkahuolto: Toimitus valitsemallesi Matkahuollon pisteelle. Toimitusaika noin 2-4 arkipäivää. Saat noutoilmoituksen, kun lähetys on noudettavissa.

Postipaketti: Toimitus valitsemallesi Postin pisteelle.Toimitusaika noin 2-4 arkipäivää. Saat noutoilmoituksen, kun lähetys on noudettavissa.

Posti kotiinkuljetus: toimittaa tilauksesi suoraan kotiovellesi erikseen sovittuna ajankohtana.

Toimitustavat muualla Euroopassa

Muualle kuin Suomeen toimitettaessa käytetään kunkin maan paikallisia kuljetuspalveluita jotka kuljettavat tuotteet noudettavaksi lähelle asiakasta paikallisiin noutopisteisiin. 

Maksaminen

Tuotteet maksetaan tilauksen yhdessä. Maksutapoina ovat: verkkopankkimaksu (Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-pankki), lasku- ja osamaksupalvelut (Collector ja Jousto) sekä Visa Electron, luottokortti (Visa, Mastercard, American Express, Eurocard, Diners Club, JCB). Maksut toteutetaan yhdessä maksupalveluyritys Paytrail Oyj:n kanssa. TAFFER Oy pidättää oikeuden valita tarjotun maksutavan asiakaskohtaisesti. 

Asiakas vastaa siitä, hänen käyttämänsä maksuväline on asiakkaan omaisuutta ja että hänellä on oikeudet sen käyttöön. TAFFER Oy:llä on oikeus tarkistaa asiakkaan luottotiedot.

Tilausvahvistus

Tilauksen maksamisen jälkeen saat tilausvahvistuksen viipymättä sähköpostiisi. Vahvistus sisältää tiedot tilatuista tuotteista. Mikäli et saa tilausvahvistusta, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. 

Palautusoikeus

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa sopimus ja palauttaa tilaamansa tuotteet 14 päivän kuluessa siitä kun asiakas tai hänen määräämänsä on saanut tuotteen fyysisesti hallintaansa. Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi asiakkaan tulee edellä mainitussa 14 päivän määräajassa ilmoittaa TAFFER Oy:lle sähköpostitse myynti@taffer.fi päätöksestään peruuttaa sopimus. Tuotteet tulee palauttaa viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. 

Asiakkaan on pidettävä tuote olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä kunnes on päättänyt palauttaa tavaran. Jos asiakas on käyttänyt tuotetta ennen sen palautusta, vastaa hän sen arvon alentumisesta kuluttajansuojalain 6 luvun 18 §:n mukaisesti. Hygienia- tai intiimituotteilla tai muut sinetöitynä toimitetuilla tuotteilla (mukaan lukien mutta rajoittumatta alusasut) ei ole palautusoikeutta. Muut palauttamisoikeuden rajoitukset määräytyvät kuluttajansuojalain 6 luvun 16 §:n mukaisesti. 

Palautettavat tuotteet tulee pakata huolellisesti. 

Tuotevirheet, takuu ja reklamaatiot

TAFFER Oy vastaa tuotteiden tuotteiden valmistus- tai materiaalivirheistä, jotka ovat olleet tuotteessa niiden luovutushetkellä. Vetoremmeillä on lisäksi kolmen (3) kuukauden käyttötakuu. Takuuta ei ole tuotteilla, joita käytetään muualla kuin sisätiloissa tai muussa kuin yksityiskäytössä. Vaatteille tai muille tuotteille ei myönnetä erillistä takuuta. 

Asiakkaan tulee ilmoittaa virheestä (reklamaatio) kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita. Takuuaikana tuotteisiin tulevista virheistä tulee ilmoittaa Taffer Oy:lle takuuaikana.

Ilmoita ainakin seuraavat tiedot:

  • Tilausnumero
  • Nimi
  • Puhelinnumero
  • Reklamaation syy
  • Yksityiskohtainen virheen kuvaus tai valokuva virheestä

Kaikissa tapauksissa TAFFER Oy vastaa tämän sopimuksen nojalla ainoastaan valmistus- ja materiaalivirheistä, ei tuotteen normaalista kulumisesta, virheellisestä käsittelystä tai hoito-ohjeiden laiminlyönnistä johtuvista vahingoista.

Palautusten ja reklamaatioiden palautusosoite (Suomi)

Palautettavat ja reklamaation kohteena olevat tuotteet tulee toimittaa alta ilmenevällä tavalla seuraavaan osoitteeseen:

TAFFER Oy
PL 45
40101 Jyväskylä

Postin kautta toimitettujen lähetysten palauttaminen

Voit palauttaa tilauksesi veloituksetta postin kautta, riippumatta tavasta millä sen sait. Vie lähetys postiin ja kerro, että kyseessä on TAFFER Oy:n asiakaspalautus. Kiinnitä lähetyksen päälle meiltä saamasi Asiakaspalautus –osoitekortti tai kirjoita lähetyksen päälle palautustunnuksemme 642485.

Palauttaminen Postin pakettiautomaatista

Postin pakettiautomaattiin toimitetun tuotteet voit palauttaa mistä tahansa pakettiautomaatista samalla lokerokoodilla, jolla sen noudit. Kirjoita paketin päälle omat yhteystietosi (nimi ja puhelin). Palautusosoitetta et tarvitse. Vie lähetys pakettiautomaattiin ja noudata ohjeita.

Matkahuollon kautta toimitettujen lähetysten palauttaminen:

Vie palautus samaan Matkahuollon toimipisteeseen, mistä noudit paketin. Ilmoita, että haluat palauttaa tuotteen ja anna palautuskoodi 9521455.

Palautusten ja reklamaatioiden palautusosoite (Muu kuin Suomi)

Palauta lähetys samaan noutopisteeseen kuin mistä sen noudit. Tarkempia ohjeita varten ole yhteydessä info(a)taffer.fi

Omistuksenpidätys

Tuotteen omistusoikeus kuuluu TAFFER Oy:lle, kunnes asiakas on maksanut kauppahinnan ja toimituskulut kokonaisuudessaan. 

Suorituksen palauttaminen

TAFFER Oy palauttaa asiakkaalta saamansa suorituksen viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen vastaanottamisesta. Huomioithan, että hyvitys voidaan maksaa vasta, kun olemme vastaanottaneet tuotteen. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota asiakas on käyttänyt alkuperäisessä tilauksessa, ellei asiakas ole nimenomaisesti suostunut muuhun palautustapaan ja joka tapauksessa siten, ettei asiakkaalle aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia. 

Yritysasiakkaita koskevat lisäehdot ja poikkeavat ehdot

TAFFER Oy:n ja yritysasiakkaiden välisessä kaupassa noudatetaan ensisijaisesti näitä sopimusehtoja ja toissijaisesti Suomen kauppalakia.

Kaikissa tapauksissa, TAFFER Oy:n vastuu rajoittuu kauppahinnan palauttamiseen vähennettynä käyttöhyödyllä. TAFFER Oy ei vastaa tuotteen aiheuttamista tai toimituksen viivästymisestä johtuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista. TAFFER Oy:n vastuu rajoittuu kaikissa tapauksissa näiden sopimusehtojen säännöksiin. 

Lisätietoa

Mikäli et löytänyt kysymykseesi vastausta sivuiltamme, vastaamme mielellämme kysymyksiisi sähköpostilla info(a)taffer.fi Voit myös ottaa meihin yhteyttä virallisilla sosiaalisen median kanavillamme (instagram @taffer.official & facebook TAFFER).

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit

In English, please

You have heard about the legendary TAFFER training gear, but you can not understand a word in this website. No worries! We have a site in English for you!

Visit our global store

Valuutta

You can change the displayed currency in our store. Orders are allways placed in shop currency EUR