Ilmainen toimitus ja palautus!

Ilmainen toimitus ja palautus!

13.4.2018

ASIAT, MITÄ TEKISIN TOISIN - OSA 1


Enemmän ei aina ole enemmän. Itse asiassa hyvin usein enemmän on vähemmän. Mitä enemmän haalit ihmisiä ympärillesi, sitä vähemmän Sinulla on aikaa keskittyä jokaiseen heistä.

Hyvä porukka on sellainen, jossa jokainen voi aidosti olla oma itsensä. Hyvässä porukassa on aikaa kaikille. Hyvässä porukassa ymmärretään toisen arvo. Ja kun on hyvä porukka, siihen ei tarvitse väkisin etsiä uusia ihmisiä.

Tänään olimme jälleen kuvaamassa kamppailun parissa viihtyvän ystävämme Jonnen kanssa uusia kuvia ja videoita. Jonne on yksi niistä tyypeistä, jotka ovat olleet mukana jo silloin, kun meidän firma oli todella alkuvaiheessa. Silloin, kun emme olleet vielä yhtään mitään.

Syitä Jonnen porukkaan tuloon oli monia: asuttiin kaikki Jyväskylässä, eli etäisyys ja aikataulut olivat kohtuullisen helppoja järjestää. Lisäksi se, että Jonne on meidän hyvä ystävä ja loistotyyppi, on hän ihan oikea urheilija! Brändin kannalta iso plussa, oikeanlaisia mielikuvia kun tässä kuitenkin on tarkoitus luoda! Lisäksi Jonne oli yksi niitä harvoja, jotka jo heti alkumetreillä suostui tulemaan meidän tuote- ja videokuvauksiin. Voidaan kai sanoa, että ihan kaikkia ei meidän alkuvaiheen kompurointi kiinnostanut.. Homma siis toimi ja saatiin hyvää matskua kuvattua.

Jossain vaiheessa kuitenkin meihin iski pienoinen epätoivo: tarvitsemme enemmän ihmisiä! Se on välttämätöntä! Ihmisiä joilla on suuri somenäkyvyys. Ei kai se nyt riitä, että me vaan täällä Jyväskylässä vähän kuvataan ja pyöritään. Tarvitaan näkyvyyttä!

Seuraavan kolmen vuoden ajan kasvatimme joukkoamme yhä suuremmaksi ja suuremmaksi. Lopulta niin suureksi, etten aina edes tiennyt, ketkä ovat yhteistyössä kanssamme. Saimme viestejä joissa kysyttiin asioista, joihin en osannut enää vastata. Saimme pettyneitä yhteydenottoja, miksi emme huomioineet jotain toista niin paljon kuin jotain toista. Meillä oli niin kova focus kasvaa isommaksi, että olimme unohtaa tärkeän osan yritystämme: ihmiset. Ihmiset, jotka tekivät meistä sen mitä olemme. Ne ihmiset, jotka uskoivat meihin ja olivat apuna silloin, kun kukaan muu ei halunnut!


Oli tehtävä vaikeita päätöksiä. Karsittava yhteistyön määrää. Sanottava ei.

Kun aloitimme, luulimme kasvun salaisuuden olevan se, että saamme mukaan mahdollisimman suuren määrän ihmisiä. Olimme todella väärässä. Sillä lopulta ei ole väliä vaikka Sinulla olisi kaikki maailman ihmiset, jos homma muuten alkaa hajoamaan kasaan. Kun huomaat, ettet enää saa pidettyä asioita kasassa ja kaikki tehdään vähän niin ja näin. Ja kun huomaat että valtavasta ihmismäärästä huolimatta, kesän myynnit näyttävät armotonta alamäkeä ja koko korttitalo alkaa huojumaan, on aika vetää jarrut päälle.

Ei ole oltava suurin ollakseen paras. Meillä homma on aina rakentunut hyvän ydinjoukon ympärille. Oli siis aika palata takaisin juurille. Siihen, mikä toimii kaikista parhaiten.

Edelleen teemme yhteistyötä monenkin ihmisen kanssa. Aiemmista virheistä olemme kuitenkin oppineet, että emme tarvitse kaikkia ollaksemme me. Keskittämällä aikamme huomattavasti aiempia vuosia pienempään joukkoon, olemme huomanneet myöskin tulosten paranevan. Lisäksi meillä on nyt jotain mitä meillä ei koko viime vuonna ollut: aikaa ihmisille.

Tämän lisäksi olemme myös itse aiempaa enemmän esillä. Emme halua olla kasvoton yritys, joka ainoastaan piiloutuu mainoskasvojensa taakse. Haluamme olla aidosti läsnä, aidosti esillä. Sillä jos emme itse pysty omilla naamoilla seisomaan sanomamme ja yrityksemme takana, miksi ihmeessä kenenkään muunkaan pitäisi? Asetamme näin ehkä itsemme arvostelun alaiseksi, mutta se on kaiken arvoista.

Tänään kun kuvasimme videoita ja kuvia Jonnen kanssa, Otto otti elämänsä parhaita kuvia. Olen onnellinen, että ollaan taas tässä pisteessä. Siinä, että saadaan tehdä omaa juttua hyvän porukan kanssa niin, että kaikilla on hyvä olla ja hommat ei leviä ihan käsiin. Ja siitä olen onnellinen, että Jonne ja muut vanhat tyypit haluavat edelleen olla osa meidän jengiä!

Meidän vinkkimme siis on, että pienelläkin voit saavuttaa erinomaisia tuloksia. Tärkeintä on löytää oikeat tyypit, jotka sopivat juuri siihen sun omaan juttuun. Miljoona instagram-seuraajaa ei ole sama kuin se, että löytää ihmisen joka seisoo aidosti juuri sun juttusi takana.

Ja kuinka sitten tietää että on löytänyt juuri ne oikeat tyypit? No, senhän tietää vain ja ainoastaan kokeilemalla.

Näytä kaikki uutiset