Yli 200€ tilauksiin toimitus alkaen 0€!

”Viime vuonna läikkyi yli”

– Me myymme premium-tuotteita. Meidän tuotteet eivät ole jokaiselle kuntosaliharrastajalle, vaan sille, joka haluaa parhaan. Siksi asiakkaita on haettava ulkomailta. Mieluummin etsimme kaikki maailman ihmiset, jotka haluavat parhaan tuotteen, kuin alamme tehdä huonompaa, jota myydään kaikille, Rosti kertoo.

Rajua, mutta rehellistä. Sillei ollaan tehty kaikki ja haluttiin sitä myös tämänkin haastattelun olevan!

Kiitos vielä jutun toimittaneelle lehdelle.

Juttu julkaistu 24.10.2018 Suur-Jyväskylä lehdessä. Toimittaja Jussi Komulainen.

"Tafferin yrittäjien Otto Rostin ja Ira Mäkisen oli pakko hidastaa tahtia neljän vuoden paahtamisen jälkeen. 

Kun Otto Rosti ja Ira Mäkinen kertovat yrityksensä Tafferin vaiheista, yrittämisestä ei saa ainakaan liian ruusuista kuvaa. Vuonna 2014 perustettu Taffer sai alkunsa, kun Rosti alkoi kehitellä oman kuntosaliharrastuksensa pohjalta vetoremmejä, jotka hän itse kelpuuttaisi. Puoliso Mäkinen lähti mukaan toimintaan, ja he kehittelivät tuotteita ja pyörittivät verkkokauppaa aluksi kerrostalokaksiossaan. Huonekaluja myytiin pois tieltä, kun yritys kasvoi, ja kaksio vaihtui kolmioon.

– Työpäivät olivat järjestään 12-tuntisia ensimmäiset kaksi vuotta – eikä viikonpäivällä oikeastaan ollut väliä. Olisi ollut turha lähteä erikseen töihin, kun oli koko ajan töissä, Rosti muistelee.

Yritystä alettiin rakentaa 2 000 eurolla, joten yrittäjien oli tehtävä pitkää päivää, koska he eivät halunneet ottaa ”asuntolainan verran velkaa”. Nyt yritys on toiminut puolitoista vuotta Seppälänkankaalla erillisissä tiloissa.

– On hyvä, että on erikseen koti ja työpaikka. Kotona tekeminen alkoi tökkiä, kun oli kellon ympäri töissä, Mäkinen sanoo.

Muutenkin yrittäjillä alkoi tulla jaksamisen rajat vastaan.

– Ensimmäiset neljä vuotta meni hirmuinen vauhti päällä. Nyt on vähän hidastettu sitä ja keskitytty kehittämään olemassa olevaa eikä tavoiteltu järkyttävää kasvua, Mäkinen kertoo.

Tafferin liikevaihto oli viime vuonna reilut 200 000 euroa, ja tänä vuonna tavoitteena on päästä samaan, mutta rauhallisemmalla tahdilla.

– Viime vuonna läikkyi rajusti yli ja meni liian kovaa. Tänä vuonna pääsemme parempaan tulokseen, vaikka liikevaihto pysyy samana. Olimme myös vähän aikaa kesälomalla. Viime vuonna töitä teki kiukkuisena, mutta tänä vuonna tämä on taas tuntunut parhaalta työpaikalta ikinä, Rosti sanoo.

 

Vetoremmit ovat yhä Tafferin päätuote, mutta yritys myy myös muita treenivarusteita. Vaikka kuntosaliharjoittelu on nykyään suosittua, Mäkinen myöntää, että Tafferin kohderyhmä on aika pieni. Moni yhdistää tuotteet täysin kehonrakentajiin ja fitness-harrastajiin, mutta niitä käyttävät myös esimerkiksi jääkiekkoilijat.

– Me myymme premium-tuotteita. Meidän vetoremmit maksavat 65 euroa, kun halvimmillaan kilpailevan tuotteen taitaa saada 19 eurolla. Meidän tuotteet eivät ole jokaiselle kuntosaliharrastajalle, vaan sille, joka haluaa parhaan. Siksi asiakkaita on haettava ulkomailta. Mieluummin etsimme kaikki maailman ihmiset, jotka haluavat parhaan tuotteen, kuin alamme tehdä huonompaa, jota myydään kaikille, Rosti kertoo.

Suomessa Taffer markkinoi tuotteitaan sillä, että ne ovat parhaita ja suomalaista käsityötä. Tämä ei kuitenkaan toimi ulkomailla, sillä ”edes Ruotsissa ketään ei kiinnosta se, että tuote on tehty Suomessa”. Siksi Taffer on uudistamassa täysin englanninkielisen verkkokaupan, jonka avulla haetaan välivuoden jälkeen taas kasvua.

Tafferilla on Suomessa noin 40 jälleenmyyjää ja yksi myös Britanniassa. Vientiä ei voi Rostin ja Mäkisen mukaan kuitenkaan rakentaa jälleenmyyjien varaan, sillä katteet eivät kestä sitä, koska tuotteita on kallista valmistaa Suomessa. He haluavat kuitenkin teettää tuotteet lähellä, jotta he voivat itse valvoa laatua ja kokeilla uusia ideoita nopeasti. Taffer on saanut positiivista palautetta esimerkiksi Britanniasta, josta oma tuotanto on monilta aloilta kadonnut.

– Britit ovat sanoneet, että eivät ole nähneet laadun osalta mitään vastaavaa ja että nämä ovat ihan eri tuotteita, Rosti sanoo.

Taffer on harkinnut ulkopuolista rahoitusta kasvun tueksi ja muutaman sijoittajan kanssa on neuvoteltukin, mutta sopivaa ei ole löytynyt.

– Sijoittajan tehtävä on yleensä saada mahdollisimman isoa tuottoa. Siksi moni sijoittaja puuttuu heti aluksi siihen, miksi tuotteet tehdään Suomessa ja niin kestäviksi, etteivät ne hajoa. Niiden pitäisi siis olla halvempia ja huonompia, että niitä saataisiin myytyä enemmän. Se taas sotii kaikkea sitä vastaan, minkä takia me tätä teemme, Rosti ja Mäkinen sanovat."

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

TAFFER Oy:n sopimusehdot

Päivitetty 24.3.2024

Yleiset ehdot

Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan TAFFER Oy:n ja yhtiön verkkokaupan asiakkaiden välisessä kaupassa. TAFFER Oy:n verkkokauppa toimii osoitteessa taffer.fi. TAFFER Oy:llä on oikeus päivittää näitä sopimusehtoja yksipuolisesti ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia sopimusehtoja, jotka on luettavissa osoitteessa taffer.fi.

Yrityksen tiedot:

TAFFER Oy
PL 45
40101 Jyväskylä
Yritystunnus: FI26065742 

Rekisteröityessään asiakkaaksi osoitteessa taffer.fi asiakkaan tulee antaa kaikki pyydetyt tiedot totuudenmukaisesti. Mikä tietoihin tulee muutoksia, tulee asiakkaan päivittää tiedot TAFFER Oy:lle. Asiakkaan tulee käsitellä henkilökohtaisia tunnuksiaan huolellisesti ja siten, ettei kolmansilla ole pääsyä tunnuksiin. Kullakin asiakkaalla voi olla vain yhdet tunnukset. Asiakkaan henkilötietoja käsitellään TAFFER Oy:n tietosuojaselosteesta ilmenevällä tavalla. 

Alle 18-vuotiaat asiakkaat

Alle 18-vuotiailla asiakkailla tulee olla huoltajan etukäteen antama kirjallinen suostumus tilauksen tekemiselle. Suostumuksesta tulee käydä ilmi tilausnumero, asiakkaan ja tämän huoltajan henkilötiedot, huoltajan allekirjoitus sekä päiväys. 

Hinnat, toimituskulut ja toimitusaika

Hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät mahdollisia kuljetuskustannuksia. Mikäli hinnastossa on selkeä hinnoitteluvirhe, mikä asiakkaan tulee käsittää virheelliseksi, pidätämme oikeuden olla myymättä tuotetta virheellisellä hinnalla.

Toimituskulu alle 200 euron tilauksissa on alkaen 5,90 euroa. Yli 200 euron tilaukset Matkahuollon toimitustavalla ovat 0 euroa per lähetys. Postin kautta tilausten toimituskulut ovat 7,90 euroa per lähetys, kotiinkuljetuksen hinta on 11,90 euroa per lähetys.

Pyrimme toimittamaan tuotteet 1-3 arkipäivässä tilauksen vastaanottamisesta. Toimitusajat ovat arvioita.

Toimituskulun määrä

SUOMI
Alle 200 euron tilauksiin lisätään toimituskuluja 5,90 euroa
Yli 200 euron tilaukset Matkahuollon toimituksella 0 euroa
Postin toimituksella 7,90 euroa, Kotiinkuljetuksen hinta on 11,90 euroa

EU
Suomen ulkopuolelle kaikkiin EU-alueen tilauksiin lisätään toimituskuluja 9,90 euroa

MUU MAAILMA
Tällä hetkellä toimitamme ainoastaan EU:n sisällä.

Toimitusaika-arviot

SUOMI 2-4 arkipäivää
RUOTSI 3-7 arkipäivää
MUU EUROOPPA 6-10 arkipäivää

Toimitustavat Suomessa

Matkahuolto: Toimitus valitsemallesi Matkahuollon pisteelle. Toimitusaika noin 2-4 arkipäivää. Saat noutoilmoituksen, kun lähetys on noudettavissa.

Postipaketti: Toimitus valitsemallesi Postin pisteelle.Toimitusaika noin 2-4 arkipäivää. Saat noutoilmoituksen, kun lähetys on noudettavissa.

Posti kotiinkuljetus: toimittaa tilauksesi suoraan kotiovellesi erikseen sovittuna ajankohtana.

Toimitustavat muualla Euroopassa

Muualle kuin Suomeen toimitettaessa käytetään kunkin maan paikallisia kuljetuspalveluita jotka kuljettavat tuotteet noudettavaksi lähelle asiakasta paikallisiin noutopisteisiin. 

Maksaminen

Tuotteet maksetaan tilauksen yhdessä. Maksutapoina ovat: verkkopankkimaksu (Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-pankki), lasku- ja osamaksupalvelut (Collector ja Jousto) sekä Visa Electron, luottokortti (Visa, Mastercard, American Express, Eurocard, Diners Club, JCB). Maksut toteutetaan yhdessä maksupalveluyritys Paytrail Oyj:n kanssa. TAFFER Oy pidättää oikeuden valita tarjotun maksutavan asiakaskohtaisesti. 

Asiakas vastaa siitä, hänen käyttämänsä maksuväline on asiakkaan omaisuutta ja että hänellä on oikeudet sen käyttöön. TAFFER Oy:llä on oikeus tarkistaa asiakkaan luottotiedot.

Tilausvahvistus

Tilauksen maksamisen jälkeen saat tilausvahvistuksen viipymättä sähköpostiisi. Vahvistus sisältää tiedot tilatuista tuotteista. Mikäli et saa tilausvahvistusta, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. 

Palautusoikeus

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa sopimus ja palauttaa tilaamansa tuotteet 14 päivän kuluessa siitä kun asiakas tai hänen määräämänsä on saanut tuotteen fyysisesti hallintaansa. Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi asiakkaan tulee edellä mainitussa 14 päivän määräajassa ilmoittaa TAFFER Oy:lle sähköpostitse myynti@taffer.fi päätöksestään peruuttaa sopimus. Tuotteet tulee palauttaa viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. 

Asiakkaan on pidettävä tuote olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä kunnes on päättänyt palauttaa tavaran. Jos asiakas on käyttänyt tuotetta ennen sen palautusta, vastaa hän sen arvon alentumisesta kuluttajansuojalain 6 luvun 18 §:n mukaisesti. Hygienia- tai intiimituotteilla tai muut sinetöitynä toimitetuilla tuotteilla (mukaan lukien mutta rajoittumatta alusasut) ei ole palautusoikeutta. Muut palauttamisoikeuden rajoitukset määräytyvät kuluttajansuojalain 6 luvun 16 §:n mukaisesti. 

Palautettavat tuotteet tulee pakata huolellisesti. 

Tuotevirheet, takuu ja reklamaatiot

TAFFER Oy vastaa tuotteiden tuotteiden valmistus- tai materiaalivirheistä, jotka ovat olleet tuotteessa niiden luovutushetkellä. Vetoremmeillä on lisäksi kolmen (3) kuukauden käyttötakuu. Takuuta ei ole tuotteilla, joita käytetään muualla kuin sisätiloissa tai muussa kuin yksityiskäytössä. Vaatteille tai muille tuotteille ei myönnetä erillistä takuuta. 

Asiakkaan tulee ilmoittaa virheestä (reklamaatio) kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita. Takuuaikana tuotteisiin tulevista virheistä tulee ilmoittaa Taffer Oy:lle takuuaikana.

Ilmoita ainakin seuraavat tiedot:

  • Tilausnumero
  • Nimi
  • Puhelinnumero
  • Reklamaation syy
  • Yksityiskohtainen virheen kuvaus tai valokuva virheestä

Kaikissa tapauksissa TAFFER Oy vastaa tämän sopimuksen nojalla ainoastaan valmistus- ja materiaalivirheistä, ei tuotteen normaalista kulumisesta, virheellisestä käsittelystä tai hoito-ohjeiden laiminlyönnistä johtuvista vahingoista.

Palautusten ja reklamaatioiden palautusosoite (Suomi)

Palautettavat ja reklamaation kohteena olevat tuotteet tulee toimittaa alta ilmenevällä tavalla seuraavaan osoitteeseen:

TAFFER Oy
PL 45
40101 Jyväskylä

Postin kautta toimitettujen lähetysten palauttaminen

Voit palauttaa tilauksesi veloituksetta postin kautta, riippumatta tavasta millä sen sait. Vie lähetys postiin ja kerro, että kyseessä on TAFFER Oy:n asiakaspalautus. Kiinnitä lähetyksen päälle meiltä saamasi Asiakaspalautus –osoitekortti tai kirjoita lähetyksen päälle palautustunnuksemme 642485.

Palauttaminen Postin pakettiautomaatista

Postin pakettiautomaattiin toimitetun tuotteet voit palauttaa mistä tahansa pakettiautomaatista samalla lokerokoodilla, jolla sen noudit. Kirjoita paketin päälle omat yhteystietosi (nimi ja puhelin). Palautusosoitetta et tarvitse. Vie lähetys pakettiautomaattiin ja noudata ohjeita.

Matkahuollon kautta toimitettujen lähetysten palauttaminen:

Vie palautus samaan Matkahuollon toimipisteeseen, mistä noudit paketin. Ilmoita, että haluat palauttaa tuotteen ja anna palautuskoodi 9521455.

Palautusten ja reklamaatioiden palautusosoite (Muu kuin Suomi)

Palauta lähetys samaan noutopisteeseen kuin mistä sen noudit. Tarkempia ohjeita varten ole yhteydessä info(a)taffer.fi

Omistuksenpidätys

Tuotteen omistusoikeus kuuluu TAFFER Oy:lle, kunnes asiakas on maksanut kauppahinnan ja toimituskulut kokonaisuudessaan. 

Suorituksen palauttaminen

TAFFER Oy palauttaa asiakkaalta saamansa suorituksen viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen vastaanottamisesta. Huomioithan, että hyvitys voidaan maksaa vasta, kun olemme vastaanottaneet tuotteen. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota asiakas on käyttänyt alkuperäisessä tilauksessa, ellei asiakas ole nimenomaisesti suostunut muuhun palautustapaan ja joka tapauksessa siten, ettei asiakkaalle aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia. 

Yritysasiakkaita koskevat lisäehdot ja poikkeavat ehdot

TAFFER Oy:n ja yritysasiakkaiden välisessä kaupassa noudatetaan ensisijaisesti näitä sopimusehtoja ja toissijaisesti Suomen kauppalakia.

Kaikissa tapauksissa, TAFFER Oy:n vastuu rajoittuu kauppahinnan palauttamiseen vähennettynä käyttöhyödyllä. TAFFER Oy ei vastaa tuotteen aiheuttamista tai toimituksen viivästymisestä johtuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista. TAFFER Oy:n vastuu rajoittuu kaikissa tapauksissa näiden sopimusehtojen säännöksiin. 

Lisätietoa

Mikäli et löytänyt kysymykseesi vastausta sivuiltamme, vastaamme mielellämme kysymyksiisi sähköpostilla info(a)taffer.fi Voit myös ottaa meihin yhteyttä virallisilla sosiaalisen median kanavillamme (instagram @taffer.official & facebook TAFFER).

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit

In English, please

You have heard about the legendary TAFFER training gear, but you can not understand a word in this website. No worries! We have a site in English for you!

Visit our global store

Valuutta

You can change the displayed currency in our store. Orders are allways placed in shop currency EUR